Η υγιεινή διατροφή της γυναίκας πριν και κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να νοσήσει το παιδί της από καρδιά.

Γυναίκες που τρώνε υγιεινά- πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης- μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακού προβλήματος στο μωρό τους, πιστεύουν ερευνητές.

Η σχέση υποδεικνύεται από έρευνα σε 19.000 γυναίκες στις ΗΠΑ, οι οποίες έδωσαν στοιχεία για τη διατροφή τους ένα χρόνο πριν την κύηση.
Ως υγιεινή ορίστηκε η διατροφή που περιλάμβανε άφθονα φρέσκα ψάρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά.

Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στο ‘’Archives of Diseases in Childhood Fetal & Neonatal Edition’’, μισές γυναίκες είχαν μωρά με καρδιακά προβλήματα και οι υπόλοιπες όχι.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τη διατροφή των 2 ομάδων, ανακάλυψαν ότι η πιο υγιεινή διατροφή της μητέρας συνδεόταν με χαμηλότερη πιθανότητα συγγενών καρδιακών βλαβών.

Έγκυες στο άνω 25% της ποιότητας της διατροφής είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί με ορισμένες καρδιακές βλάβες σε σύγκριση με γυναίκες στο κάτω 25%, ακόμα και όταν ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως το αν κάπνιζε η μητέρα ή αν λάμβανε φυλικό οξύ.

Πηγές: ‘’Archives of Diseases in Childhood Fetal & Neonatal Edition’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.