H ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ κλιμακώνει τα μέτρα των απεργιακών κινητοποιήσεων της.

Σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 αποσύρθηκαν όλα τα μέλη της από τους θαλάμους των κρατικών νοσηλευτηρίων, στους οποίους όλες οι βάρδιες με προσωπικό ασφαλείας καλύπτονται αριθμητικά με μη απεργούντες (από θαλάμους όλων των κρατικών νοσηλευτηρίων). Το πιο πάνω μέτρο αφορά το Μακάρειο Νοσοκομείο, και τα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας στα οποία όμως δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Μεθαύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, αποσύρονται όλα τα μέλη της Συντεχνίας από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και  τα μαιευτήρια των νοσηλευτηρίων. Θα παραχωρούνται δύο μαίες ανά βάρδια για την ασφάλεια των υφιστάμενων ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία.

Την προσεχή Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, οι επαρχιακές επιτροπές σε συνεργασία με το Δ.Σ. θα αποσύρουν σταδιακά τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ από τους θαλάμους. Αρχικά, θα παραχωρούνται μόνο δύο μέλη ανά βάρδια στους θαλάμους όπου εργάζεται μόνο προσωπικό της ΠΑΣΥΝΟ και σταδιακά θα αποσυρθούν όλα τα μέλη της.

Τα μέτρα κλιμακώνονται μετά τη γενική συνέλευση των μελών της Συντεχνίας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και που υπερψήφισε απόφαση για κλιμάκωση της απεργίας και μετά την απόρριψη πρότασης του Υπουργού Υγείας που υποβλήθηκε αργά ψες κατά της συνάντηση με το Δ.Σ., ως συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).

Σήμερα οι επαρχιακές επιτροπές της Συντεχνίας ενημέρωσαν τα μέλη τα οποία και αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόταση του κ. Γεώργιου Παμπορίδη. Σε επιστολή της προς τον Υπουργό η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ αναφέρει πως «ασφαλώς και είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο προς επίλυση των θεμάτων και λήξη της απεργίας. Μετά λύπης μας, όμως, διαπιστώνουμε ότι   τα  εργασιακά προβλήματα που θέτουμε  τυγχάνουν μιας πολύ διαφορετικής προσέγγισης από το Υπουργείο σας».

Επαναλαμβάνει πως τα θέματα που θέτει προς συζήτηση είναι η αναγνώριση των νοσηλευτών στις υφιστάμενες  πανεπιστημιακές δομές  και η αξιολόγηση τους ως επιστημονικό προσωπικό καθώς και η υποστελέχωση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων. «Όλα αυτά ζητάμε να συζητηθούν πριν την αυτονόμηση, ή να διασφαλιστεί  η έναρξη  παράλληλης διαδικασίας επίλυσης των πιο πάνω για τους υφιστάμενους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, με ταυτόχρονη συζήτηση του πλαισίου της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Η βάση για την έναρξη του διαλόγου να δοθεί με γραπτή δέσμευση  που θα περιλαμβάνει  τα χρονοδιαγράμματα που θέσατε κατά τη συνάντηση», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Εναπόκεινται στην κρίση του κάθε πολίτη να ταχθεί η όχι υπέρ του αγώνα των νοσηλευτών που σε τελευταία ανάλυση εκείνο που ζητούν είναι η δίκαιη αναγνώριση των επιστημονικών προσόντων τους . Ο καθένας μας θα ήθελε να πέσει σε επιστημονικά χέρια για νοσηλεία και όχι σε άτομα που να μην έχουν τα προσόντα ή να μην μπορούν να συνεννοηθούν με τους ασθενείς (νοσηλευτές απο την Ινδία κατά τον κον. Αβέρωβ). Επίσης η υποστελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων δεν μπορεί παρά να αποβεί μοιραία στην νοσηλεία των ασθενών. Μπορεί η τακτική αυτή να οδηγήσει σε ένα ξεπούλημα των δημοσίων νοσηλευτηρίων ; Η κρίση δική σας !!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.