Thursday , July 3 2014
Breaking News
Home / ΑΡΘΡΑ / Αμυγδαλίτιδα: Διώξτε τον πόνο, καταπιείτε ελεύθερα

Αμυγδαλίτιδα: Διώξτε τον πόνο, καταπιείτε ελεύθερα

  • Tweet

ΑμυγδαλίτιδαΜήπως νιώθετε έναν οξύ πόνο στο λαιμό κάθε φορά που καταπίνετε; Παρατηρήσατε στον καθρέφτη ότι οι αμυγδαλές σας είναι κόκκινες και πυώδεις; Μάλλον πρόκειται για αμυγδαλίτιδα: Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε με φυσικούς και απλούς τρόπους.

Τι είναι οι αμυγδαλές;

Οι αμυγδαλές παίζουν σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, καθώς φιλτράρουν τα μικρόβια και τους ιούς που προσπαθούν να εισέλθουν σε αυτόν, ενώ παράλληλα δημιουργούν αντισώματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση τους.

Τα συμπτώματα

Αν υποφέρετε από αμυγδαλίτιδα, μπορεί να νιώθετε πόνο όταν καταπίνετε, ενώ οι αμυγδαλές σας θα είναι υπερτροφικές, κόκκινες και πυώδεις. Η απλή μορφή αμυγδαλίτιδας εκδηλώνεται με πονόλαιμο, αίσθημα ξηρότητας στο λαιμό και δυσκολία στην κατάποση.

Αν εμφανίσετε πύον στις αμυγδαλές, τότε πιθανότατα πρόκειται για μικροβιακή ή πυώδη αμυγδαλίτιδα, η εμφάνιση της οποίας  συχνά συνδυάζεται με υψηλό πυρετό. Τα συμπτώματα συνήθως δεν διαρκούν πάνω από μία εβδομάδα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται αρκετά συχνά μέσα στο χρόνο.

Αμυγδαλίτιδα: Διώξτε τον πόνο, καταπιείτε ελεύθερα
Ο πυρετός συνοδεύει συνήθως την οξεία αμυγδαλίτιδα.

 

Η αμυγδαλίτιδα σε ορισμένα άτομα παρουσιάζει συχνές υποτροπές. Είναι πιο συχνή στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες, λόγω του συγχρωτισμού τους με άλλα παιδιά (π.χ. στον παιδικό σταθμό) γεγονός που ευνοεί τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Η κατάλληλη αντιμετώπιση

  • Για την αντιμετώπιση του πόνου μπορεί να σας βοηθήσει κάποιο παυσίπονο με ιβοπρουφένη ή παρακεταμόλη.
  • Αν ο γιατρός σας χορηγήσει αντιβίωση ή φαρμακευτική αγωγή, μην την διακόψετε μόλις νιώσετε καλύτερα. Συνεχίστε για όσο σας έχει πει ότι χρειάζεται.
  • Αν παθαίνετε περισσότερες από τέσσερις με πέντε φορές αμυγδαλίτιδα το χρόνο, τότε θα πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας το ενδεχόμενο αμυγδαλεκτομής. Είναι μια απλή επέμβαση.
  • Μην αμελείτε τη στοματική υγιεινή. Πλένετε τα δόντια σας και κάνετε πλύσεις με κάποιο ήπιο στοματικό διάλυμα.
  • Αν μετά από μια οξεία αμυγδαλίτιδα σχηματιστεί περιαμυγδαλικό απόστημα (πύον στις αμυγδαλές), επισκεπτείτε το γιατρό καθώς μπορεί να χρειαστεί διάνοιξη και καθαρισμός του.

Φυσικές λύσεις

Φροντίστε να λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C που θα βρείτε στα πορτοκάλια και τις πιπεριές. Η βιταμίνη C μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας ώστε να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα τις βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις.

Τρώτε μια κουταλιά της σούπας μέλι κάθε μερικές ώρες. Το μέλι περιέχει φυσικά αντιβιοτικά συστατικά που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Το μέλι είναι επίσης πολύ καταπραϋντικό για το λαιμό και ίσως απαλύνει κάπως τον πόνο στις αμυγδαλές σας.

Αμυγδαλίτιδα: Διώξτε τον πόνο, καταπιείτε ελεύθερα
Η κοτόσουπα κάνει καλό στην άμυνα του οργανισμού μας.

 

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι με λίγο νερό. Κάντε γαργάρες με το διάλυμα θαλασσινού νερού φροντίζοντας να φθάσει στο πίσω μέρος του λαιμού σας, όπου βρίσκονται αμυγδαλές σας. Το αλάτι θα καταπολεμήσει οποιαδήποτε μόλυνση στις αμυγδαλές σας και θα ανακουφίσει κάθε πόνο που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Τρώτε τρία μπολ κοτόσουπας κάθε μέρα. Η κοτόσουπα θεωρείται φυσικό αντιβιοτικό και σύμφωνα με μελέτες διαθέτει αντι-ιικές ιδιότητες.

 

Πηγή : Pathfinder.gr

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>