Βρεφική ακμήΗ βρεφική ακμή μοιάζει με την εφηβική. Εκδηλώνεται με σπυράκια κόκκινα ή στο χρώμα του δέρματος και γενικότερη ερυθρότητα στο δέρμα. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε το μωρό σας να απαλλαγεί σύντομα από αυτή.

Πού εμφανίζεται

Η ακμή εμφανίζεται συνήθως στα μάγουλα και μερικές φορές στο μέτωπο, το πηγούνι, ακόμη και στην πλάτη. Μπορεί να γίνει πιο έντονη όταν το μωρό σας είναι ζεστό ή ιδρωμένο ή αν το δέρμα του γύρω από το στόμα έχει ερεθιστεί από το σάλιο. Ακόμη μπορεί να επιδεινωθεί από κάποιο ύφασμα που είναι λίγο τραχύ ή από κάποιο ρούχο που έχει πλυθεί χωρίς να έχει ξεβγαλθεί καλά με κάποιο ισχυρό απορρυπαντικό.

Από τι προκαλείται

Όπως συμβαίνει και με εφηβική ακμή, δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Οι ειδικοί πιστεύουν ωστόσο ότι συχνά οφείλεται στις ορμόνες που λαμβάνουν τα μωρά από τη μητέρα τους κατά το τέλος της κύησης. Όμως, οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν και άλλους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εκδήλωση της βρεφική ακμής και δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει σε μια αιτία. Επίσης ορισμένα φάρμακα κατά το θηλασμό, είναι πιθανό να προκαλέσουν βρεφική ακμή. Ακόμη σε ορισμένες περιπτώσεις, η ακμή μπορεί να οφείλεται σε αντίδραση σε ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε κάποιο λιπαρό προϊόν που μπορεί να φράξει τους πόρους.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει;

Η βρεφική ακμή συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά άλλες φορές μπορεί να επιμείνει για μήνες. Αν δεν υποχωρήσει μέσα σε τρεις μήνες, ή έχετε απορίες σχετικά με αυτό το πρόβλημα, μιλήστε με το γιατρό του μωρού σας. Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα ήπιο φάρμακο αν η ακμή επιμένει ή είναι πολύ σοβαρή. Η επίμονη βρεφική ακμή μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι το μωρό σας μπορεί να εμφανίσει ακμή και στην εφηβεία.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μωρό σας

Βρεφική ακμή: Πότε θα φύγουν τα σπυράκια του;

Μην δώσετε ποτέ φάρμακα κατά της ακμής στο μωρό σας.

 

Μην τρίβετε και μην ακουμπάτε το δέρμα του. Η βρεφική ακμή δεν προκαλείται από ακαθαρσίες. Στην πραγματικότητα, το πολύ συχνό πλύσιμο μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα του μωρού σας, γι ‘αυτό μην το παρακάνετε.

Μην βάζετε λοσιόν για λιπαρό δέρμα στο μωρό σας γιατί μπορεί να κάνει την ακμή χειρότερη. Μερικοί γονείς αναφέρουν ότι ορισμένες μη λιπαρές κρέμες έχουν βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής του μωρού τους. Αν δοκιμάσετε μια, παρακολουθήστε πώς αυτή επηρεάζει το δέρμα του μωρού σας και να είστε προετοιμασμένοι για να διακόψετε τη χρήση, εάν παρατηρήσετε ότι η κατάσταση της επιδερμίδας του επιδεινώνεται.

Πλένετε με απαλές κινήσεις το πρόσωπό του μωρού σας με ένα πολύ ήπιο παιδικό σαπούνι και νερό μία φορά την ημέρα. Έχετε υπομονή. Η ακμή του μωρού σας δεν το ενοχλεί στο ελάχιστο, επομένως δεν υπάρχει λόγος να ενοχλεί εσάς.

 

Pathfinder.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.