Thursday , July 3 2014
Breaking News
Home / ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ / Δονούμενα ρούχα θα βοηθούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Δονούμενα ρούχα θα βοηθούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης

  • Tweet

προβλήματα όρασηςΕρευνητική ομάδα αναπτύσσει ρούχα υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ανθρώπους με προβλήματα όρασης να κινούνται στο χώρο.

Η εταιρεία Tactile Navigation Tools, αναπτύσσει συσκευή που θα φοριέται και η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρες για να εντοπίζει τα εμπόδια. Θα μπορεί να προειδοποιεί όποιον τη φορά, με χρήση δονήσεων. Γνωστή ως Eyeronman,η συσκευή θα μπορούσε να βοηθήσει όχι μόνο ανθρώπους με προβλήματα όρασης αλλά και πυροσβέστες στρατιωτικούς και άλλους, δήλωσαν οι κατασκευαστές.

Ο γιατρός Dr. JR Rizzo, του NYU Langone Medical Center και ιδρυτής της εταιρίας, δήλωσε ότι στόχος είναι να αυξηθεί η κινητικότητα και να ενσωματωθούν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης στην κοινωνία, δήλωσε ο Rizzo.

Η συσκευή Eyeronman είναι ρούχο με αισθητήρες και σύστημα με βάση λέιζερ που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς. Επίσης χρησιμοποιεί υπέρηχους -που χρησιμοποιούν οι νυχτερίδες και άλλα ζώα- όπως και υπέρυθρες ακτίνες.

Το σύστημα μετατρέπει τις πληροφορίες από τους αισθητήρες σε δονήσεις, σε ένα μπλουζάκι από ειδικό υλικό.
Ένα εμπόδιο που βρίσκεται αριστερά θα προκαλεί δονήσεις στο αριστερό μέρος της μπλούζας. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει εντοπισμό εμποδίων σε 360 μοίρες.

‘Ενας άνθρωπος με προβλήματα όρασης θα μπορεί να αποφύγει ένα τραπέζι στο δρόμο του, καθώς θα το αισθάνεται μέσω των δονήσεων.

 

 

Πηγές: Ξένος τύπος.

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>