Sunday , July 24 2016
Breaking News
Home / ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ / Εκτός λειτουργίας ο θάλαμος υπερβαρικού οξυγόνου στο Νοσ. Πάφου

Εκτός λειτουργίας ο θάλαμος υπερβαρικού οξυγόνου στο Νοσ. Πάφου

Νέα έλλειψη παρατηρείται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αυτή την φορά σε ιατρικό εξοπλισμό μετά το πρόβλημα που προέκυψε με το θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου στον οποίο τυγχάνουν αποθεραπείας οι ασθενείς που νοσηλεύονται με την Νόσο των Δυτών, αλλά και ασθενείς με άλλες χρόνιες παθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο θάλαμος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μία εβδομάδα περίπου.

Σημειώνεται πως  θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου διαθέτουν δύο μόνο κρατικά νοσηλευτήρια αυτό της Πάφου και το Νοσοκομείο στην επαρχία Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο σε περίπτωση μη αποκατάστασης του θαλάμου υπερβαρικού οξυγόνου από την βλάβη που έχει υποστεί, οι δύο νοσηλευτές που  επανδρώνουν την Μονάδα Κατάδυσης και Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου να τύχουν απόσπασης σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου Πάφου.

Ο υπεύθυνος ιατρός της Μονάδας Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου Αντώνης Νικάνδρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το πρόβλημα εναπόκειται στην ανεπάρκεια που παρατηρείται από τον επιτυχόντα προσφοροδότη που έχει αναλάβει τη συντήρηση του θαλάμου.

Ως έχει η κατάσταση σήμερα είπε ο κ. Νικάνδρου ο θάλαμος δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Για το πρόβλημα πρόσθεσε, είναι ενημερωμένο και το Υπουργείο Υγείας αλλά και η Ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία.

Για μας είπε ο κ. Νικάνδρου αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των ασθενών και υπό τις περιστάσεις ο θάλαμος δεν δύναται να λειτουργήσει.

Σημειώνεται ότι η Μονάδα Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας  λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από το 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*