Saturday , February 1 2014
Breaking News
Home / ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / «Εξυπνη» τσάντα κλειδώνει το πορτοφόλι

«Εξυπνη» τσάντα κλειδώνει το πορτοφόλι

  • Tweet

«Εξυπνη» τσάντα κλειδώνει το πορτοφόλι«Φρένο» στις αυθόρμητες αγορές χωρίς δεύτερη σκέψη υπόσχεται να βάλει η τσάντα iBag, η οποία κυριολεκτικά κλειδώνει το πορτοφόλι στο εσωτερικό της. Η τσάντα της… κρίσης, απευθύνεται σε κυρίες που αδυνατούν να ελέγξουν τις καταναλωτικές ορμές τους όταν βρίσκονται βόλτα στην πόλη ή σε κάποιο εμπορικό κέντρο.

Αξεσουάρ με… άποψη

Χάρη στην τεχνολογία RFID, η τσάντα γνωρίζει πού και πόσες φορές η κάτοχός της βγάζει το πορτοφόλι της. Με τον τρόπο αυτόν, η iBag δημιουργεί έναν χάρτη «επικίνδυνων περιοχών» τον οποίο ενημερώνει ή συμβουλεύεται όταν βρίσκεται…  εν κινήσει. Ετσι μόλις η ιδιοκτήτριά της εισέλθει σε κόκκινη περιοχή, η τσάντα αποστέλλει προειδοποιητικό sms. Ένα τσιπάκι GPS ελέγχει φωτάκια LED στο εσωτερικό της τσάντας τα οποία αρχίζουν να αναβοσβήνουν, θέτοντάς την σε κατάσταση συναγερμού, μόλις η ιδιοκτήτρια εισέλθει στη ζώνη καταναλωτικού κινδύνου.

Η iBag δημιουργήθηκε με αφορμή τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της αυστραλιανής εταιρείας Credit Card Finder που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδαwww.creditcardfinder.com.au. Οπως αποκάλυψε η δημοσκόπηση, ένας στους τέσσερις κατόχους πιστωτικής κάρτας δεν αποπληρώνει το υπόλοιπο του λογαριασμού του κάθε μήνα. Η ίδια εταιρεία λοιπόν ανέπτυξε την έξυπνη τσάντα, με σκοπό να βοηθήσει άτομα που αδυνατούν να ελέγξουν τα χρήματά τους.

«Πολλοί Αυστραλοί βρίσκονται εκτός ελέγχου όταν πρόκειται για τη διαχείρηση της πιστωτικής τους κάρτας και δεν αντιλαμβάνονται τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει η αυθόρμητη και πολλές φορές αλόγιστη καταναλωτική μανία τους» αναφέρει η Μισέλ Χάτσινσον, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της εταιρείας.

Πηγή : Bήμα Science

 

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>