Thursday , October 10 2013
Breaking News
You are here: Home / ΑΡΘΡΑ / Επιχείλιος έρπης: Πώς θα φύγει πιο γρήγορα;

Επιχείλιος έρπης: Πώς θα φύγει πιο γρήγορα;

  • Tweet

επιχείλιος έρπηςΟ επιχείλιος έρπης οφείλεται σε ιό. Όταν εμφανιστεί, ενδέχεται να υποτροπιάσει πολλές φορές και στο μέλλον, αφού δεν εκριζώνεται ποτέ τελείως από τον οργανισμό.

Το στρες, η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και η πτώση της άμυνας του οργανισμού αυξάνουν τις πιθανότητες να εκδηλώσουμε έρπη.

 Συμπτώματα:

  •     φυσαλίδες στα χείλη
  •     ερυθρότητα
  •     αίσθημα καύσου
  •     κνησμός
  •     ευαισθησία και πόνο στην περιοχή που έχει προσβληθεί.

Όταν σας εκδηλωθεί καλό θα ήταν να αποφεύγετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη. Η αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που κατά κάποιο τρόπο παρέχει την ‘’τροφή’’ που είναι αναγκαία για την επιβίωση του ιού του έρπητα. Υψηλές ποσότητες αργινίνης περιέχουν ο καφές, η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, η βρώμη, οι σταφίδες, το ψωμί ολικής αλέσεως, το καστανό ρύζι, η καρύδα και οι φακές. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να τρώτε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, όπως τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγετε και τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα αναψυκτικά.

 

Το γιαούρτι βοηθάει στην αντιμετώπιση του έρπη.

Καταναλώνετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη όπως τυρί, κοτόπουλο, αυγά, ψάρια, γάλα, πατάτες, βόειο κρέας, μαγιά μπύρας, γιαούρτι, λάχανα, αβοκάντο, παπάγια, μάνγκο, βερίκοκα, μήλα, σύκα, και παντζάρια. Η λυσίνη χρησιμεύει στην καταπολέμηση του έρπητα, και βοηθάει στην πρόληψη της εξάπλωσης του.

Συχνά για την αντιμετώπιση του έρπη απαιτείται  αντιική θεραπεία (από το στόμα). Με την κατάλληλη θεραπεία θα περιορίσετε τον κίνδυνο να εκδηλώσετε ξανά συμπτώματα ή αν εκδηλώσετε, αυτά θα είναι πιο ήπια και χωρίς επιπλοκές. Αν εμφανίζετε πολύ συχνά έρπη ή αν αυτός επιμένει συμβουλευτείτε γιατρό.

Στα φαρμακεία και στην υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών BestPrice θα βρείτε ειδικά επιθέματα και άλλα προϊόντα που περιέχουν συστατικά με αντιική δράση τα οποία συμβάλλουν στην γρηγορότερη απομάκρυνση του έρπη επιταχύνοντας τη διαδικασία της επούλωσης. Ακόμη ανακουφίζουν τον πόνο, το κάψιμο και την φαγούρα, ενώ παράλληλα τα επιθέματα καλύπτουν και τον έρπη.

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Scroll To Top
shared on wplocker.com