Thursday , July 3 2014
Breaking News
Home / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΟΝ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

ΚΑΤΟΙΚΟΝ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

  • Tweet

 

 

 

 

 

 

 

Aναγνωρίζοντας την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων ή και την δυσκολία μετακίνησης τους για αιματολογικές εξετάσεις η εταιρεία μας σας αποστέλλει ειδικό συνεργείο αιμοληψίας, κατόπιν ραντεβού. Η αιμοληψία γίνεται είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο φορέων (επιχειρήσεις, κλινικά εργαστήρια,δήμοι, αθλητικά σωματεία, γηροκομεία, κλπ).

Για ραντεβού τηλεφωνήστε απο την προηγούμενη μέρα.

Τηλ. Επικοινωνίας 99469827, 99758754

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΗΨΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ – ΑΣΘΕΝΕΙΣ

1. Για εξέταση Προλακτίνης ο ασθενής πρέπει να έχει ξυπνήσει τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την αιμοληψία και να βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Εκτός από τον έλεγχο του θυρεοειδούς αδένα οι ορμόνες FSH,LH, PRL,DHEA-S,TESTOSTERONE είναι προτιμότερο να γίνονται κατά την 2η -7η μέρα του κύκλου.

Η Progesteron ( προγεστερόνη ) εξετάζεται συνήθως κατά την 19η -21η ημέρα του κύκλου.

Η αιμοληψία για cortizol (κορτιζόλη) , γίνεται πρωί ή και βράδυ ( 8.00 π.μ ή 8.00 μ.μ).

Για εξέταση σιδήρου το αίμα δεν λαμβάνεται αργά το απόγευμα γιατί ο σίδηρος τότε βρίσκεται στα πιο χαμηλά επίπεδα στον οργανισμό.

Για Β12 και Φυλικό οξύ ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός για αποφυγή λανθασμένων αποτελεσμάτων.

Για check-up (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, σάκχαρο, HDL, LDL κ.λ.π ) o ασθενής πρέπει να είναι νηστικός για 12-13 ώρες προηγουμένως.

Για την συλλογή των ούρων ο ασθενής πλένεται με σαπούνι και νερό και όχι με αντισηπτικό. Αφήνει τα πρώτα ούρα να φύγουν στην τουαλέτα και συλλέγει τα επόμενα σε αποστειρωμένο μπουκαλάκι.

Για την συλλογή των κοπράνων η κένωση πρέπει να γίνεται σ ένα καθικάκι και απο εκεί να μεταφέρονται στα ειδικά μπουκαλάκια (ποτέ λήψη από τουαλέτα).

Για σπερμοδιάγραμμα ο ασθενής πρέπει να μην έχει σεξουαλική επαφή τουλάχιστον για τρεις μέρες. Τo σπέρμα μαζεύεται σε ειδικό αποστειρωμένο δοχείο προσεκτικά και μεταφέρεται στο εργαστήριο μέσα σε 20 εώς 30 λεπτά.

Μη διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις χρειάζεστε.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>