Wednesday , July 23 2014
Breaking News
Home / ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ / Μαστίζουν το AIDS και η ελονοσία στην Ελλάδα

Μαστίζουν το AIDS και η ελονοσία στην Ελλάδα

  • Tweet

Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων του AIDS και της ελονοσίας στην Ελλάδα της κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», που επικαλείται τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

«Οι βάναυσες περικοπές στον προϋπολογισμό για την Υγεία και την περίθαλψη στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε τρομακτική έξαρση των θυμάτων του ιού HIV, αλλά και της ελονοσίας» τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Guardian», επικαλούμενη μαρτυρίες και αποκαλύψεις κορυφαίου στελέχους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

«Το ποσοστό κρουσμάτων HIV/AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 1.250%, κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2011, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους» τονίζει στην εφημερίδα «Guardian» ο επικεφαλής του οργανισμού.

«Την ίδια ώρα» καταλήγει η βρετανική εφημερίδα, μετά από μία λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης της Υγείας στην Ελλάδα της κρίσης και της τρόικας, «η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέες περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα».

 ΠΗΓΗ: Medicalnews.gr

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>