Monday , August 18 2014
Breaking News
Home / ΑΡΘΡΑ / Μούδιασμα στα άκρα, τι μπορεί να φταίει;

Μούδιασμα στα άκρα, τι μπορεί να φταίει;

  • Tweet

Μούδιασμα στα άκραΤο μούδιασμα που συχνά μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα καύσου μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε ανάλογα με τη αίτια που σας το προκάλεσε.

Τα μουδιάσματα στα άκρα μπορεί μερικές φορές να οφείλονται σε έλλειψη βιταμίνης Β12, η οποία είναι απαραίτητη για το νευρικό σύστημα. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει δυσκολία στη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνετε μουδιάσματα στα άκρα που συχνά συνοδεύονται και από αίσθημα καύσου. O γιατρός μπορεί να σας χορηγήσει συμπληρώματα με τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Για να προλάβετε πάντως αυτό το ενδεχόμενο φροντίστε να μην λείπει από τη διατροφή σας η Β12. Πλούσιες πηγές της είναι το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια.

Μουδιάζουν τα άκρα σας; Δείτε τι μπορεί να φταίει
Το μούδιασμα στα δάκτυλα μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.

 

Η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι μια ακόμη αιτία που μπορεί να προκαλεί κάποιο μούδιασμα. Όταν οι νευρικές απολήξεις των άκρων δεν αιματώνονται σε ικανοποιητικό βαθμό είναι πιθανό να έχετε μουδιάσματα ή μειωμένη αίσθηση των άκρων. Στην περίπτωση αυτή ο γιατρός θα σας προτείνει την κατάλληλη αγωγή για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Μουδιάζουν τα άκρα σας; Δείτε τι μπορεί να φταίει

 

Συχνή αίτια μουδιάσματος αποτελεί και κάποια κήλη ενός μεσοσπονδύλιου δίσκου, η οποία πιέζει τη ρίζα νεύρου της περιοχής. Επίσης το μούδιασμα μπορεί να οφείλεται και σε βλάβη στα περιφερικά νεύρα που μπορούν να προκαλέσουν ο σακχαρώδης διαβήτης ή κάποια ρευματοπάθεια.

Το μούδιασμα στα δάκτυλα μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα. Οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών υποφέρουν συχνότερα από το συγκεκριμένο σύνδρομο. Σημαντικό ρόλο για την αντιμετώπιση της τενοντίτιδας παίζει η ξεκούραση. Προσπαθήστε να σταματήσετε τη δραστηριότητα που σας την προκάλεσε ή να απέχετε για κάποιο διάστημα από αυτή, αν είναι δυνατό.

Πηγή: PATHFINDER

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>