Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων επιβεβαιώνει ότι είναι μύθος πως το σεξ είναι καθημερινή δραστηριότητα αφού τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα.

Η μελέτη κατέγραψε και κατά πόσο τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση είναι ικανοποιημένα από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΙΜΟΠ μόνο το 46% των αντρών και το 58% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ικανοποιημένοι/ες από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.

Η συντριπτική πλειονότητα των αντρών που δεν ήταν χαρούμενοι με τη συχνότητα των επαφών τους θα ήθελε να κάνει σεξ πιο συχνά. Από τις γυναίκες που δεν ήταν ικανοποιημένες, τα 2/3 ήθελαν σεξ πιο συχνά και μόνο το 1/3 ήθελε σεξ πιο αραιά.

Και το πρόβλημα φαίνεται πως δεν εστιάζεται στην περιορισμένη σεξουαλική επιθυμία αλλά στις διαφορετικές ασχολίες και υποχρεώσεις που καταλαμβάνουν τον κοινό χρόνο που το ζευγάρι θα μπορούσε να περνάει μαζί.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όταν τα ζευγάρια αποκτούν παιδί. Ο χρόνος μοιράζεται περισσότερο, τα προβλήματα αυξάνουν και που… μυαλό για σεξ.

Μελέτη σε ζευγάρια που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί έδειξε πως, 8 μήνες μετά τον ερχομό του παιδιού, το 50% ανέφερε πως η σεξουαλική του ζωή είναι «κακή» ή «όχι πολύ καλή» και το ένα στα πέντε ήθελε βοήθεια γι’ αυτό.

Επίσης, το ποσοστό όσων αξιολόγησαν την ποιότητα της σχέσης τους ως «κακή» ή «όχι πολύ καλή» αυξήθηκε, από 1% πριν από τη γέννα, σε 20% 8 μήνες μετά. «Τα νέα ζευγάρια πρέπει να προστατεύσουν την προσωπική τους σχέση, εξασφαλίζοντας λίγο χρόνο γι’ αυτήν» προειδοποιούν οι ειδικοί του ΙΜΟΠ.

Τελικά ο γάμος σκοτώνει το σεξ
Από την άλλη μάλλον έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ο γάμος σκοτώνει το σεξ. Λίγο η συνήθεια, λίγο η υπερβολική εξοικείωση, λίγο ότι έχει ο ένας τον άλλο δεδομένο και η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού αφού ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας πάει περίπατο.

10 λόγοι για τους οποίους ο γάμος καταστρέφει το σεξ
1. Σεξ με το ίδιο άτομο… για όλη την υπόλοιπη ζωή
2. Σεξ στον αυτόματο πιλότο
3. Σεξ που βασίζεται σε παλιές ρουτίνες
4. Δεν πειράζει και αύριο μέρα είναι
5. Εχουν πάντα στο μυαλό τους κάτι… κακό
6. Ξέρει ο ένας τον άλλον υπερβολικά καλά…
7. Ολα γίνονται βιαστικά και δεν αφιερώνει χρόνο ο ένας στον άλλο
8. Δεν υπάρχει κάτι νέο
9. Δεν υπάρχει πάντα η έλξη
10. Το σεξ είναι τόσο δεδομένο που δεν υπάρχει το κυνήγι

Leave a Reply

Your email address will not be published.