Saturday , August 6 2016
Breaking News
Home / ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ / Προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες

Προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:
• Χριστουγεννιάτικη στολή επωνυμίας «PLUS», με αριθμό 7301010. Το προϊόν είναι κινεζικής προέλευσης, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει αζωχρωστικές, οι οποίες απελευθερώνουν την καρκινογόνο ουσία 2-ναφθυλαμίνη σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.
• Δερμάτινη τσάντα επωνυμίας «KEVIM PARIS» με κωδικό 855. Το προϊόν είναι ιταλικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
• Γυναικεία παπούτσια ονομασίας «Boshimao» με κωδικό T006-39. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
• Γυναικεία παπούτσια επωνυμίας «Ara» με κωδικό 12-20838-05. Το προϊόν είναι πορτογαλικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
• Γυναικεία σανδάλια επωνυμίας «Enplus» με κωδικό ART.NO RS00006-3. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
• Χάντρες για τη διακόσμηση κοσμημάτων με την επωνυμία «RICO Design» με κωδικό No.7090.62.38. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε νικέλιο (ουσία η οποία είναι ισχυρός ευαισθητοποιητής και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,5 µg / cm² / εβδομάδα.
Κόρνα Αέρος (Καραμούζα) ονομασίας «Gastuta» με κωδικό Art no. 3013. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Νορβηγίας και είναι επικίνδυνο καθώς δεν έχει την προβλεπόμενη επισήμανση στη συσκευασία με τα εικονογράμματα κινδύνου, καθώς και τις δηλώσεις επικινδυνότητας και προφύλαξης.
Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rapex/rapex_archives_en.cfm
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό όπως σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας καλώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22405637, 22405611 και 22405609.

 

Προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*