Wednesday , September 3 2014
Breaking News
Home / ΑΡΘΡΑ / Πόνος στην πλάτη: Αιτίες που δεν υποψιάζεστε

Πόνος στην πλάτη: Αιτίες που δεν υποψιάζεστε

  • Tweet

Πόνος στη μέσηΠου οφείλεται ο πόνος στη μέση ή την πλάτη σας που σας ταλαιπωρεί τελευταία; Έχετε σκεφτεί ότι πολλές από τις αιτίες μπορεί να μην έχουν περάσει καν από το μυαλό σας; Ενημερωθείτε για τους συχνούς, αλλά και τους πιο σπάνιους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν τον πόνο στην περιοχή της μέσης ή της πλάτης.

Οι αιτίες του πόνου κοντά στην ωμοπλάτη

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες πόνου κοντά στην ωμοπλάτη οφείλονται σε προβλήματα στους μύες και τα οστά που βρίσκονται κάτω και γύρω από αυτή. Ο μυϊκός πόνος συχνά οφείλεται σε υπερβολική προσπάθεια κατά την άσκηση. Επίσης οποιαδήποτε ξαφνική κίνηση, ένα φτέρνισμα ή ο έντονος βήχας ενδέχεται να προκαλέσουν πόνο στη μέση.

Κατάγματα στη σπονδυλική στήλη μπορεί να είναι η αιτία για πόνο κάτω από την ωμοπλάτη και συνήθως είναι το αποτέλεσμα μιας πτώσης. Πιο σπάνια ο πόνος στη μέση οφείλεται σε κάποιο όγκο των μυών και των οστών που αναπτύσσονται στην περιοχή αυτή.

Όταν φταίνε τα νεφρά

Το δεξί νεφρό βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την άκρη της ωμοπλάτης. Ο πόνο που προέρχεται από το δεξί νεφρό μπορεί να οφείλεται σε πέτρα, κάποια σοβαρή λοίμωξη ή σε κάποιον όγκο. Ο πόνος από πέτρα στα νεφρά συνήθως οδηγεί σε κολικό και μπορεί να είναι αρκετά έντονος ώστε να προκαλέσει ακόμη και λιποθυμία. Αυτού του είδους ο πόνος δεν επιδεινώνεται με την κίνηση.

Πόνος στην πλάτη: Αιτίες που δεν υποψιάζεστε

 

Ο πόνος που οφείλεται σε κάποια λοίμωξη είναι συνεχής και γίνεται χειρότερος όταν ο γιατρός χτυπήσει ελαφρά με το χέρι του την περιοχή. Ο πόνος που οφείλεται σε όγκο είναι συνεχής και συνήθως επιδεινώνεται με το χρόνο.

Αν έχετε έρπη

Αν είχατε περάσει ανεμοβλογιά, τότε αντιμετωπίζετε κίνδυνο για να εκδηλώσετε έρπη ζωστήρα. Ο ιός που προκαλεί την ανεμοβλογιά ζει στα νεύρα σας και μπορεί να ενεργοποιηθεί, προκαλώντας ένα μέτριο έως σοβαρό πόνο, ενώ προηγείται συνήθως η εμφάνιση ενός εξανθήματος.

Πόνος στην πλάτη: Αιτίες που δεν υποψιάζεστε

 

Ο έρπης ζωστήρας μπορεί να εκδηλωθεί σχεδόν παντού στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής κάτω και γύρω από την ωμοπλάτη. Σήμερα ωστόσο υπάρχει εμβόλιο που μειώνει τις πιθανότητες να εκδηλώσετε έρπη.

Μήπως είναι πνευμονία;

Η πνευμονία και οι θρόμβοι του αίματος στον πνεύμονα μπορεί να προκαλέσουν πόνο κάτω από την ωμοπλάτη, που συνήθως επιδεινώνεται όταν παίρνουμε βαθιά ανάσα.

Πόνος στην πλάτη: Αιτίες που δεν υποψιάζεστε

 

Μια ασυνήθιστη επιπλοκή της πνευμονίας είναι και το απόστημα στον πνεύμονα, που προκαλεί συνεχή πόνο που συνήθως συνοδεύεται από υψηλό πυρετό. Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο κάτω από την ωμοπλάτη που δεν επηρεάζεται από την κίνηση και μπορεί να είναι χειρότερος όταν κάποιος ξεκουράζεται από ό, τι όταν είναι σε κίνηση.

Πηγή: PATHFINDER

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>