Saturday , August 6 2016
Breaking News
Home / TOP / Πώς Να Καταπολεμήσετε Τις Βραδινές Επιδρομές Στο Ψυγείο

Πώς Να Καταπολεμήσετε Τις Βραδινές Επιδρομές Στο Ψυγείο

 Μόλις τελειώσατε με τις υποχρεώσεις σας και είστε πλέον χαλαροί στο σπίτι. Ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε μια αγαπημένη σειρά στην τηλεόραση ή απλά να απασχοληθείτε με ενα βιβλίο στο κρεββάτι ή μπροστά στον καναπέ, μέχρι να νυστάξετε. Αυτές οι ώρες της χαλάρωσης μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τη διατροφή σας, μιας και οι πειρασμοί που ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια σας είναι πολλοί. Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει την τηλεόραση με κάποιο γευστικό σνακ. Υποσυνείδητα, μόλις χαλαρώσουμε αρχίζουμε να αποζητάμε τη θαλπωρή ενός λιπαρού γεύματος, ακόμη κι αν έχουμε ήδη φάει κάτι υγιεινό.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την πανωλεθρία; Μία λύση θα ήταν να κοιμηθούμε νωρίς και να ξεχάσουμε πως υπάρχουν τρόφιμα στο ψυγείο που μας φωνάζουν! Όμως, κάτι τέτοιο δεν γίνεται συχνά. Γι’ αυτό κι απαιτούνται άλλες λύσεις, ώστε να απολαύσουμε τις βραδινές ώρες της χαλάρωσης, χωρίς να φορτωθούμε περιττές θερμίδες.

Όταν λοιπόν νιώθετε πως είστε έτοιμοι να επιδοθείτε σε ένα λουκούλειο γεύμα αργά το βράδυ, όταν βαριέστε και θέλετε διακαώς να ξεφύγετε από τη ρουτίνα με ένα νόστιμο σνακ, δείτε τι εναλλακτικές έχετε:

  • Φροντίστε να έχετε καταναλώσει όλα τα γεύματα τις ημέρας. Έρευνες δείχνουν πως εαν καταναώσουμε και τα 3 γεύματα μέσα στη μέρα συμπεριλαμβανομένων και των σνακ τότε οι πιθανότητες για μεταμεσονύχτιες λιγούρες είναι μειωμένες.
  • Βουρτσίστε τα δόντια σας ή ακόμη καλύτερα προσφέρετε στο χαμόγελό σας τη λάμψη της λεύκανσης αφού μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε ένα οδοντιατρικό σύστημα λεύκανσης δοντιών. Αυτό θα σας προσφέρει ακαταμάχητο χαμόγελο, αλλά και μια εξαιρετική δικαιολογία για να αποφύγετε τις λιχουδιές του ψυγείου. Ακόμη όμως και μετά από ένα διεξοδικό βούρτσισμα δοντιών, είναι πολύ πιθανό να σας φύγει η ανάγκη που είχατε να δοκιμάσετε κάτι απαγορευμένο.
  • Απασχοληθείτε με κάποιο χόμπι. Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, η απασχόληση με κάτι ευχάριστο θα μπορέσει να σας κρατήσει μακριά από γευστικούς πειρασμούς. Έτσι, λοιπόν, ξεκινήστε το πλέξιμο ή το κέντημα, φτιάξτε χειροποίητες κατασκευές για το σπίτι ή το γραφείο, διαβάστε ένα αγαπημένο σας βιβλίο ή παίξτε ένα παιχνίδι που πάντοτε σας ενθουσιάζει στον Η/Υ ή στο κινητό. Όταν μάλιστα μιλάμε για μια δραστηριότητα που απαιτεί κίνηση εκ μέρους σας, τότε το κέρδος είναι διπλό. Για παράδειγμα, οι κονσόλες παιχνιδιών έχουν παιχνίδια που απαιτούν από εσάς να κινείστε. Βρείτε κάτι τέτοιο και διασκεδάστε, όχι μόνο μη καταναλώνοντας ανθυγιεινά σνακ, αλλά και χάνοντας θερμίδες!

Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που θα μας κρατήσουν μακριά από πειρασμούς το βράδυ. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η καλή μας διάθεση δεν εναπόκειται μονάχα στο φαγητό, το οποίο καταναλώνουμε. Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι χωρίς φαγητό ή δυστυχισμένοι, με όλο το φαγητό που λαχταρά το μυαλό και το στομάχι μας. Έτσι, λοιπόν, αποκόψτε τις ευχάριστες και χαλαρωτικές ώρες της κάθε νύχτας από την εμπειρία της υπερφαγίας και της υπερκατανάλωσης αχρείαστων φαγητών.

 

Αννα Κορτέση

Κλινική Διατροφολόγος

www.annacortesi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*