Saturday , February 1 2014
Breaking News
Home / ΑΡΘΡΑ / Πώς να προστατέψετε τον αυχένα σας

Πώς να προστατέψετε τον αυχένα σας

  • Tweet

αυχέναΜάθετε 8 χρυσούς κανόνες που θα σας προστατεύσουν από προβλήματα, πόνους και ενοχλήσεις στην περιοχή του αυχένα.

Μην κάθεστε στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο ή ταξιδεύετε συχνά διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, να σηκώνεστε κάθε μια ώρα και να περπατάτε για αρκετά λεπτά.

Να κάθεστε έχοντας ίσια την πλάτη σας καθώς αυτή η στάση συμβάλλει στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη. Μην καμπουριάζετε όταν γράφετε στον υπολογιστή. Μια καρέκλα με ψηλή πλάτη και στηρίγματα για τα χέρια σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την σωστή στάση σώματος με μεγαλύτερη άνεση.

Προθέρμανση πριν από την άσκηση, και ειδικά αν επιδίδεστε σε αθλήματα ή δραστηριότητες που ασκούν πίεση στους μυς σας, όπως π.χ. η γιόγκα.

Κάνετε stretching αν κάθεστε στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κινείτε το λαιμό σας από τη μία πλευρά στην άλλη για να αποτρέψετε την ακαμψία και να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος και την ευελιξία στην περιοχή.

Πώς να προλάβετε τις ενοχλήσεις στον αυχένα

Επενδύστε σε ένα καλό μαξιλάρι. Αποφύγετε τα μαξιλάρια που είναι πάρα πολύ μαλακά ή ιδιαίτερα σκληρά. Επιλέξτε ένα που να κρατά το κεφάλι σας σε ευθεία σε σχέση με τη σπονδυλική στήλη σας.

Αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα, καθώς η στάση αυτή ασκεί επιπλέον πίεση στο λαιμό και τους ώμους σας.

Τοποθετήστε την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή σε σωστή θέση για να αποφεύγεται η συστροφή του αυχένα σας όταν παρακολουθείτε τηλεόραση ή γράφετε στον υπολογιστή. Αν παρακολουθείτε συχνά τηλεόραση από τον καναπέ, προμηθευτείτε ένα μαξιλάρι στήριξης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατάει τον αυχένα σας σε ευθεία θέση.

Προσέχετε την τεχνική και τη στάση του σώματος σας, όταν προσπαθείτε να μετακινήσετε αντικείμενα με μεγάλο βάρος. Κατά την ανύψωση τους από το δάπεδο, λυγίστε τα γόνατα, αντί τη μέση σας.

Πηγή: PATHFINDER

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>