Friday , August 5 2016
Breaking News
Home / ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ / Σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων με το θέμα του ΓεΣΥ στις 21 Ιουλιου

Σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων με το θέμα του ΓεΣΥ στις 21 Ιουλιου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε την Τετάρτη, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, άρχισε η καταρχήν συζήτηση επί του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.
Η τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, αλλά και τα όσα αφορούν τον οδικό χάρτη εφαρμογής του ΓεΣΥ, θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου της Κυβέρνησης με τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Για τον σκοπό αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στις 21 Ιουλίου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη συνδιαμόρφωση μιας κατά το δυνατόν κοινής πολιτικής που θα οδηγήσει σε μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση οριστικής εφαρμογής του ΓεΣΥ.
Ταυτόχρονα, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Υγείας, σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, θα συνεχίσουν τον διάλογο με όλα τα επηρεαζόμενα μέρη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

Η σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων αναφορικά με το θέμα του ΓεΣΥ, είναι η υλοποίηση της υπόσχεσης που έδωσε ο ΠτΔ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*