Friday , August 5 2016
Breaking News
Home / ΣΕΞ-ΣΧΕΣΕΙΣ / Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στις σχέσεις

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στις σχέσεις

Μήπως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που κάνουν οι γυναίκες στις σχέσεις τους και προκαλούν περισσότερο κακό, παρά καλό;

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, και δη οι ερωτικές. Πόσες φορές ακούμε συντρόφους να παραπονιούνται ότι τα πράγματα στην σχέση τους δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο θα ήθελαν, και ότι υπάρχουν προβλήματα για τα οποία απλά δεν μπορούν να σκεφτούν μια λύση;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα προβλήματα. Ποιος είναι ο ρόλος που έχει η γυναίκα σε αυτά, από πού προέρχονται και πώς μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την σχέση;

Προσπαθούν να αλλάξουν τους συντρόφους τους

Πολλές φορές ακούμε την φράση “Αν με αγαπάει ειλικρινά, θα αλλάξει για εμένα”. Κι όμως, η πεποίθηση αυτή είναι πολύ τοξική για κάθε σχέση, καθώς το να προσπαθούμε να αλλάξουμε έναν άνθρωπο για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις ή στις προσδοκίες μας είναι χειριστικό και απαράδεκτο. Ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπικότητά του, και αν η προσωπικότητα αυτή δεν είναι κάτι που μπορείτε να φανταστείτε ότι έχει ο ερωτικός σας σύντροφος, θα ήταν καλύτερα να χωρίσετε.

Πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά καλές

Η πεποίθηση ότι κάποιος δεν είναι αρκετά καλός για την σχέση του είναι σχεδόν πάντα λανθασμένη. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα αισθήματα του συντρόφου σας, όσο με την δική σας ανασφάλεια. Αν πιστεύετε ότι – για οποιονδήποτε λόγο – δεν είστε αρκετά καλοί και δεν αξίζετε αγάπη, αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει άμεσα να λυθεί- είτε μιλώντας με τον σύντροφό σας ψύχραιμα για τους φόβους σας, είτε μιλώντας με έναν ψυχολόγο. Το σημαντικό είναι πως πρέπει να πιστέψετε ότι αξίζετε αγάπη, ακόμα και με τα ελαττώματά σας, και πως δεν πρέπει να πιέζετε το άλλο άτομο να σας προσφέρει την αγάπη του. Όσο περισσότερο το κάνετε αυτό, τόσο περισσότερο θα πληγώνεστε.

Πιστεύουν πως η αληθινή αγάπη δεν χρειάζεται λόγια

Θα ήταν υπέροχο – ή τρομακτικό – αλλά κανείς δεν έχει την δύναμη να διαβάζει το μυαλό. Και όση αγάπη κι αν υπάρχει στην μέση, όσο καλά κι αν γνωρίζουμε το άλλο άτομο, δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε τι σκέφτεται, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι τόσο σημαντική η επικοινωνία. Αν δεν μιλάτε ειλικρινά για τα προβλήματα που προκύπτουν, τότε θα δημιουργείτε όλο και περισσότερες παρεξηγήσεις.

Πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους οφείλει να τις κάνει ευτυχισμένες

Γενικότερα η αίσθηση στις ανθρώπινες σχέσεις ότι οφείλουμε κάτι ο ένας στον άλλον μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό. Επίσης, το να μας πει ο σύντροφός μας όχι σε κάτι δεν σημαίνει ότι έπαψε να μας αγαπά. Η αγάπη δεν σημαίνει πως θα συμφωνούμε στα πάντα, ούτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε συνεχώς στις επιθυμίες του/της συντρόφου μας.

 

Iatronet.gr

Επιμέλεια Θοδωρής Διάκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*