Κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα φαίνεται ότι έχουν άνδρες και γυναίκες σε σχέση με την ερωτική τους ζωή. Είθισται  άνδρες να περηφανεύονται για τις ερωτικές τους περιπτύξεις σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες σχεδόν ποτέ δεν   μαρτυρούν τον πραγματικό αριθμό των ερωτικών τους συντρόφων.
Μελέτη  των ερευνητών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, στις ΗΠΑ,  αποκάλυψε τα μικρά ψέματα στα οποία καταφεύγουν τα δύο φύλλα όταν αναφέρονται στη σεξουαλική τους ζωή.
Όπως φάνηκε από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στο ειδικό ερωτηματολόγιο των επιστημόνων, οι άνδρες θέλουν πάσι θυσία να προβάλλουν την εικόνα του «έμπειρου αρσενικού», ενώ οι γυναίκες από την πλευρά τους επιθυμούν  να κρατούν τις ισορροπίες  προβάλλοντας  ένα λιγότερο  έμπειρο προφίλ.
Μάλιστα πολύ συνηθισμένη τακτική, που ακολουθούσαν άνδρες και γυναίκες, ήταν να μην λένε αλήθειες για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις και προτιμήσεις.
Ψέματα για το σεξ
Το σεξ είναι το θέμα που προκαλεί τα περισσότερα ψέματα από τους άντρες. Είτε πρόκειται για εξωσυζυγικές σχέσεις, σεξ της μιας βραδιάς, σεξουαλικές φαντασιώσεις ή ιντερνετικό πορνό, οι γυναίκες σπάνια μαθαίνουν την αλήθεια.
Σύμφωνα με έρευνες, τουλάχιστον έξι στους 10 παντρεμένους άντρες είχαν μία παράνομη σχέση, έστω και για μία νύχτα. Οι άντρες θεωρούν ότι το σεξ είναι για αυτούς πολύ πιο σημαντικό από όσο για τις γυναίκες τους. Κι έτσι, δικαιολογούν στον εαυτό τους πιο εύκολα την απιστία.
Πιπεράτες αποκαλύψεις
Αναλυτικότερα στις ερωτήσεις που δεν σχετίζονταν με το σεξ, οι άνδρες παραδέχονταν ότι υιοθετούν περισσότερο «θηλυκές» συμπεριφορές, όπως π.χ. ότι τους αρέσει να μαγειρεύουν,να  ασχολούνται με τον κήπο ή να φροντίζουν τα παιδιά.
Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες φαίνονται διατεθειμένες να υιοθετήσουν αντίστοιχα αρσενικές συμπεριφορές, όπως π.χ. να λένε αισχρά ανέκδοτα κ.ά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην αρχή της διαδικασίας οι ερευνητές είχαν συνδέσει κάποιους από τους εθελοντές σε ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης στρες και ανιχνευτές ψεύδους, που όμως δεν λειτουργούσαν.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν άνδρες και γυναίκες έδωσαν απαντήσεις αναμενόμενες για τους ειδικούς:
Οι άνδρες έδωσαν πιο «ανδρικές» απαντήσεις, ενώ οι γυναίκες από την πλευρά τους  περιορίζονταν μόνο στα αναγκαία ξεγλιστρώντας με μαεστρία από τις επικίνδυνες ερωτήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.