Sunday , July 31 2016
Breaking News
Home / ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ / Τεστ για εγκαιρη διαγνωση της οστεοαρθριτιδας

Τεστ για εγκαιρη διαγνωση της οστεοαρθριτιδας

Το τεστ θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξέταση ασθενών για οστεοαρθρίτιδα και στη διάγνωση αρκετά χρόνια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η πρώτη εξέταση αίματος για τη διάγνωση της οστεοαρθρίτιδας μπορεί να είναι σύντομα διαθέσιμη καθώς ερευνητές εντόπισαν βιοδείκτη που συνδέεται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την οστεοαρθρίτιδα.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο ”Nature Scientific Reports”, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξέταση ασθενών για οστεοαρθρίτιδα και στη διάγνωση αρκετά χρόνια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Αν και υπάρχουν εξετάσεις για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, ο νέος βιοδείκτης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εξέταση που θα μπορεί να διαγνώσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την οστεοαρθρίτιδα.

Η ερευνήτρια, Naila Rabbani, του University of Warwick, δήλωσε ότι πρόκειται για αξιοσημείωτο και απρόσμενο εύρημα. Θα μπορούσε να βοηθήσει στην εισαγωγή κατάλληλης αγωγής, σε αρχικό στάδιο, για την αρθρίτιδα.

Οι ερευνητές εστίασαν στις πρωτεΐνες CP-βιοδείκτη που εικάζεται ότι είναι παρών στο αίμα ανθρώπων με αρχικού σταδίου ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν για πρώτη φορά αυξημένα επίπεδα CP σε αρχικού σταδίου οστεοαρθρίτιδα και σε ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Στη συνέχεια ανέπτυξαν αλγόριθμο 3 βιοδεικτών των CP, των anti-CP αντισωμάτων και της ουσίας υδροξυπρολίνη.

Χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι με ένα τεστ μπορούσαν δυνητικά να εντοπίσουν και να διαχωρίσουν τα κύρια είδη αρθρίτιδας στα αρχικά στάδια πριν συμβεί η βλάβη στις αρθρώσεις.

 

Πηγές: ”Nature Scientific Reports”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*