Sunday , July 24 2016
Breaking News
Home / ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ / Τοποθέτηση της ΠΟΣΠΦ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος Νοσηλευτικού προσωπικού Ψυχικής Υγείας

Τοποθέτηση της ΠΟΣΠΦ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος Νοσηλευτικού προσωπικού Ψυχικής Υγείας

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ)  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος Νοσηλευτικού προσωπικού Ψυχικής Υγείας και τα πρόσφατα περιστατικά που διαδραματίστηκαν στο θάλαμο εισδοχής ανδρών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, τονίζει ότι η διασφάλιση της προστασίας και ασφάλειας του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των υπολοίπων ασθενών είναι άρχουσας σημασίας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΦ προσθέτει:

«Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει τους εργαζόμενους από κάθε επιθετική συμπεριφορά και να τους διασφαλίσει ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον, όπου θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντα τους χωρίς παρεμβολές και χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους αρμόδιους φορείς ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο οφείλουν να επιλύσουν άμεσα. Απαιτείται η φρούρηση των κρατουμένων που παραπέμπονται για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει κανείς από την οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους ορισμένων κρατουμένων, αναγνωρίζοντας και το δικαίωμα των ιδίων για πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και φροντίδας.

Επίσης η πολιτεία θα πρέπει να διασφαλίσει τη σωστή περίθαλψη των ασθενών με ψυχικά νοσήματα και κυρίως μέσα από ένα σύγχρονο νοσοκομείο που θα προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση και φροντίδα.

Τέλος, συγχαίρουμε το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθαλάσσας που παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*