Monday , July 18 2016
Breaking News
Home / ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ / Τα κριτήρια της Υγειάς στην Κύπρο : Ο φθηνότερος… ο καλύτερος !!!

Τα κριτήρια της Υγειάς στην Κύπρο : Ο φθηνότερος… ο καλύτερος !!!

«Πάρα πολλοί γιατροί του ιδιωτικού τομέα, δεν έχουν λάβει παραπομπές. Αυτές κανονίζονται από το δημόσιο τομέα. Φαίνεται να είναι κατευθυνόμενες οι παραπομπές από κάποια ομάδα στο δημόσιο τομέα της υγείας». Αυτά δηλώνει στο Ygeia-News ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) Δρ Μάριος Θεοδότου, για την παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα και προσθέτει:

«Το Υπουργείο Υγείας δεν συμβουλεύτηκε ποτέ τους ιδιώτες γιατρούς, ούτε τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για την κοστολόγηση των περιστατικών».

Κληθείς να σχολιάσει αν η επιλογή του ιδιώτη γιατρού εξαρτάται από το κόστος που βάζει, ο Δρ Θεοδότου επισημαίνει: «Με τις τιμές κάνουν ότι θέλουν. Αυτό είναι επικίνδυνο για τον ασθενή. Δηλαδή, αποστέλλονται οι ασθενείς σε κάποιο γιατρό, που δεν είναι σε κάποιο μεγάλο ιατρικό κέντρο/κλινική, αλλά δέχθηκε την τιμή που όρισε το Υπουργείο Υγείας. Αν προκύψει μια επιπλοκή και χρειαστεί για παράδειγμα να μπει ο ασθενής στην εντατική μονάδα και η μονάδα του νοσηλευτηρίου είναι υποτυπώδης, τι θα γίνει;».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) καταλήγει: «Δεν έχουν βάλει κριτήρια. Ο φθηνότερος, ο καλύτερος. Είναι όπως το ανατολίτικο παζάρι. Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζεται και δεν είναι σωστό. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει νοοτροπία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*