Wednesday , July 23 2014
Breaking News
Home / ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Έπαθλα αξίας 3 εκ. δολαρίων για το σπάσιμο του Chrome OS

Έπαθλα αξίας 3 εκ. δολαρίων για το σπάσιμο του Chrome OS

  • Tweet

Η Google ανακοίνωσε τη διοργάνωση του τρίτουδιαγωνισμού hacking Pwnium στον οποίο αυτή τη φορά οι επίδοξοι hackers θα κληθούν να σπάσουν όχι τον Chrome browser αλλά το λειτουργικό σύστημαChrome OS της εταιρείας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ασφαλείας CanSecWest που θα γίνει στο Βανκούβερ του Καναδά στις 7 Μαρτίου και σε όσους διακριθούν θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων!

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσπαθήσουν με διάφορους τρόπους να παραβιάσουν το Chrome OS χρησιμοποιώντας την έκδοση Wi-Fi του SamsungSeries 5 Chromebook 550, το οποίο θα τρέχει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού.

Από την εταιρεία σημείωσαν πως οποιοδήποτε εγκατεστημένο software συμπεριλαμβανομένου του kernel και των drivers μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίθεση στο Chrome OS.

Τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια του Pwnium 2 η Google απένειμε βραβείο 60.000 δολαρίων στον hacker ”Pinkie Pie”, ο οποίος ανακάλυψε ένα πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας, στον κώδικα του browser της.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: Pc Magazine

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>