nosokomeio-pafos
Σοβαρή καταγγελία για ιατρική αμέλεια που προκάλεσε τον θάνατο ασθενή διερευνάται στο Νοσοκομείο Πάφου.Συγγενείς δήλωσαν στο Σίγμα ότι ο Χρίστος Μεσούρης, 74 ετών, κάτοικος Πάφου, ο οποίος έπασχε από χρόνια αποφαστική πνευμονοπάθεια και είχε υποβληθεί σε τραχειοτομή, παρουσίασε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου με ασθενοφόρο.Εκεί μετέβη η σύζυγος του 74χρονου και η αδελφή της.Όπως καταγγέλλουν στο Σίγμα, αφότου υποβλήθηκε σε εξέταση, ο Χρίστος, κατόπιν συμβουλής και προτροπής της επί καθήκοντι ιατρού, υπέγραψε έντυπο αποχώρησης με δική του ευθύνη.Η σύζυγος και αδελφή της επέμεναν ότι ο 74χρονος έπρεπε να νοσηλευτεί και ότι δεν είχε καθαρή κρίση να αποφασίσει λόγω της κατάστασής του.
«Η γυναίκα του δεν ήθελε να φύγει από το νοσοκομείο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.Μεταφέρθηκε στο σπίτι μετά δυσκολίας κατά τις 22:30.Το πρωί η ώρα 8:30 απεβίωσε». Ωστόσο, η υπό καταγγελία γιατρός έδωσε εντελώς διαφορετική εκδοχή στη διεύθυνση του Νοσοκομείου.Απέρριψε την καταγγελία ότι προέτρεψε εκείνη τον Χρίστο να υπογράψει το χαρτί και ότι η συμβουλή της ήταν εκείνος να παραμείνει στο νοσοκομείο.
«Από το έντυπο των Πρώτων Βοηθειών φαίνεται ότι ο ασθενής είχε χρόνια αποφραστική πνευμονοπάθεια, έπαιρνε θεραπεία και έγινε σύσταση από τον επί καθήκοντι γιατρό για εισαγωγή στο νοσοκομείο, αλλά με δική του ευθύνη υπέγραψε και έφυγε. Δυστυχώς 9:38 της επομένης ημέρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νεκρός».
«Δεν μπορώ να πω τι λέχθηκε μεταξύ γιατρού και συγγενών.Εγώ σας λέω για τα στοιχεία που υπάρχουν γραπτώς. Σίγουρα θα ακούσουμε και τις δύο εκδοχές».
Οι συγγενείς απορρίπτουν τη θέση της γιατρού και μάλιστα υποστηρίζουν ότι η ίδια επικαλέστηκε την απεργία των νοσηλευτών για να πείσει τον 74χρονο να υπογράψει και να αποχωρήσει.
«Θεωρούμε ότι η γιατρός ψεύδεται, ανέφερε συγγενείς του θανόντος. Δεν είναι αληθή αυτά που λέει, επειδή τον υποχρέωσε να υπογράψει και του είπε ότι δεν υπάρχουν νοσηλευτές για να σε νοσηλέψουν λόγω απεργίας και ότι πρέπει να πάεις σπίτι σου».
Η ΠΑΣΥΝΟ ξεκαθαρίζει ότι το πλάνο της απεργίας των νοσηλευτών περιλαμβάνει τον χειρισμό όλων περιστατικών που κρίνονται ως επείγοντα από  γιατρό.
«Επείγοντα περιστατικά καθορίζονται από τον γιατρό που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο περιστατικό», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης. «Το προσωπικό ασφαλείας είναι επαρκές. Χειρίζεται όλα τα περιστατικά τα οποία του ανατίθενται».
Την καταγγελία αναμένεται να διερευνήσει πλήρως η διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου.

Πηγή : Sigmalive.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.