Sunday , July 13 2014
Breaking News
Home / ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ / Μωρό με δυο κεφάλια γεννήθηκε στη Βραζιλία

Μωρό με δυο κεφάλια γεννήθηκε στη Βραζιλία

  • Tweet

Δυο παιδιά σε ένα σώμα. Έχουν ξεχωριστούς εγκεφάλους αλλά μια καρδιά. Ο Εμάνοελ και ο Χέσους, όπως τους ονόμασε η μητέρα τους, είναι ένα ακόμη θαύμα της φύσης.

Η 25χρονη Μαρία ντε Ναζάρε είχε ενημερωθεί ότι επρόκειτο να φέρει στον κόσμο δίδυμα. Όμως στην πορεία αποδείχθηκε ότι το ένα από τα δυο βρέφη δεν αναπτύχθηκε σωστά. Και γεννήθηκε ένα παιδί με δυο κεφάλια.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, οι γιατροί βρήκαν πως το μωρό που κυοφορούσε η 25χρονη Μαρία είχε δυο εγκεφάλους, δυο σπονδυλικές στήλες, αλλά μοιράζονταν μια καρδιά, πνεύμονες, συκώτι και λεκάνη.

Η μητέρα τους έμαθε για την «ανωμαλία» λίγα λεπτά πριν γεννήσει, με καισαρική, σε νοσοκομείο της επαρχίας Παρα. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της δεν έκανε ποτέ υπέρηχο. Γι’ αυτό και έμαθε για την κατάσταση του παιδιού λίγο πριν γεννήσει.

Οι γιατροί θεώρησαν ότι ο φυσιολογικός τοκετός θα έβαζε σε κίνδυνο και τη ζωή της μητέρας και του παιδιού. Και προχώρησαν σε καισαρική. Η μητέρα είχε συνεχώς το παιδί μαζί της και μάλιστα θήλασαν και τα δυο στόματα.Η επιθυμία της ήταν να πάρει το μωρό αμέσως σπίτι. Αλλά μεταφέρθηκε με αεροσκάφος-ασθενοφόρο σε ειδικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Μπέλεμ για νέες εξετάσεις. Αναμένεται να πάρουν εξιτήριο αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση ενός παιδιού με δυο κεφάλια που γεννιέται στη Βραζιλία φέτος. Η 27χρονη Σουέλι Φερέιρα γέννησε ένα μωρό με δυο κεφάλια, στην επαρχία Παραϊμπα, αλλά πέθανε λίγες ώρες μετά γιατί ο ένας από τους δυο εγκεφάλους δεν οξυγονωνόταν σωστά.

 Πηγή : newsit.gr

 

 
  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>