Sunday , July 13 2014
Breaking News
Home / ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ / Οι γυναίκες με άπνοια κινδυνεύουν εξίσου με τους άντρες να εμφανίσουν εγκεφαλικό επεισόδιο

Οι γυναίκες με άπνοια κινδυνεύουν εξίσου με τους άντρες να εμφανίσουν εγκεφαλικό επεισόδιο

  • Tweet

Οι γυναίκες με άπνοιαΕπειδή οι άντρες τείνουν να εμφανίζουν άπνοια ύπνου πριν τις γυναίκες, προηγούμενες έρευνες μπορεί να έχουν υποεκτιμήσει τη σχέση μεταξύ άπνοιας και εγκεφαλικού επεισοδίου στο γυναικείο φύλο.

Η σχέση μεταξύ άπνοιας και εγκεφαλικού επεισοδίου φαίνεται να είναι το ίδιο ισχυρή στις γυναίκες όσο και στους άντρες, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι επειδή οι άντρες τείνουν να εμφανίζουν άπνοια ύπνου πριν τις γυναίκες, προηγούμενες έρευνες μπορεί ενδεχομένως να έχουν υποεκτιμήσει τη σχέση μεταξύ άπνοιας και εγκεφαλικού επεισοδίου στο γυναικείο φύλο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ερευνήτρια, Dr. Suzie Bertisch, του Beth Israel Deaconess Medical Centerστη Βοστόνη, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να έχουν σημαντική επίδραση στον τρόπο σκέψης όσον αφορά τους κινδύνους που συνδέονται με την άπνοια στις γυναίκες.

Από κλινική άποψη τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους γιατρούς να παρέχουν πιο ενεργή αγωγή για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου στις γυναίκες ασθενείς με άπνοια.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 5.400 ανθρώπων για 11 χρόνια κατά μέσον όρο.
Η ανάλυση αποκάλυψε ότι η άπνοια αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου και ότι ο κίνδυνος είναι το ίδιο υψηλός στις γυναίκες όσο και στους άντρες.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Thoracic Society, στο Σαν Ντιέγκο.

Οι έρευνες που παρουσιάζονται σε συνέδρια θεωρούνται προκαταρκτικές μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.

Η Bertisch δήλωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί αν η αγωγή για την άπνοια ύπνου μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε άντρες και γυναίκες.

 

Πηγές: Ξένος τύπος.

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>