Sunday , July 13 2014
Breaking News
Home / ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ / Το ΜΙΤ κατάφερε να μετατρέψει πεταλούδα σε κατάσκοπο

Το ΜΙΤ κατάφερε να μετατρέψει πεταλούδα σε κατάσκοπο

  • Tweet

Ερευνητές του ΜΙΤ τοποθέτησαν σε νυκτοπεταλούδα ένα εμφύτευμα που τους επέτρεψε να ελέγχουν την κίνησή της. Η εξέλιξη της επιστήμης ανοίγει το δρόμο για την χρήση των εντόμων ως κατασκόπων.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν το εμφύτευμα στο κοιλιακό νευρικό σύστημα ενός είδους νυκτοπεταλούδας, το μέγεθος της οποίας φτάνει την ανθρώπινη γροθιά. Ο μηχανισμός, που ζυγίζει μόλις μισό γραμμάριο, αποτελείται από πέντε ηλεκτρόδια που συνδέονται με διαφορετικές δέσμες νεύρων, ένα δέκτη ραδιοσημάτων και μια μπαταρία.

Το εμφύτευμα είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά (νανοσωλήνες άνθρακα, πολυμερή κ.α.) που επιτρέπουν την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του εντός του σώματος του εντόμου. Το εμφύτευμα επέτρεψε στους ερευνητές να ελέγξουν την κίνηση του εντόμου, υποχρεώνοντάς το μέσω σημάτων να πηγαίνει προς την κατεύθυνση που εκείνοι επιθυμούσαν

Έτσι, αν στην συνέχεια επιτευχθεί η τοποθέτηση στο έντομο συσκευών, όπως μικρόφωνα ή κάμερες θα αποτελέσει ένα πραγματικά ιδανικό κατάσκοπο, αφού η παρουσία του κάπου δεν θα κινεί καμία υποψία. Την έρευνα χρηματοδοτεί η αμερικανική κυβέρνηση και προορίζεται για στρατιωτικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗ: blog.gr

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>