Thursday , March 27 2014
Breaking News
Home / ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ / Τα παιδιά που κοιμούνται λιγότερο τρώνε περισσότερες θερμίδες

Τα παιδιά που κοιμούνται λιγότερο τρώνε περισσότερες θερμίδες

  • Tweet

παιδιά που κοιμούνταιΤα παιδιά που κοιμούνται λίγο, τείνουν να τρώνε περισσότερο και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Η έρευνα περιέλαβε παιδιά 1.300 οικογενειών. Οι ερευνητές μετρούσαν τις ώρες ύπνου όταν τα παιδιά ήταν 16 μηνών και τη διατροφή τους στην ηλικία των 21 μηνών.

Όσα κοιμόνταν λιγότερες από 10 ώρες ημερησίως κατανάλωναν περίπου 10% περισσότερες θερμίδες, σε σχέση με παιδιά που κοιμόνταν λιγότερες από 13 ώρες, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘International Journal of Obesity.’

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που συνδέει την ποσότητα ύπνου με την κατανάλωση θερμίδων σε παιδιά μικρότερα των 3 ετών, δήλωσαν οι ερευνητές του University College London. Υπέδειξαν ότι ο λιγότερος ύπνος μπορεί ενδεχομένως να διαταράσσει τη ρύθμιση των ορμονών της όρεξης.

Η Dr. Abi Fisher, δήλωσε ότι γνωρίζουμε πως ο λιγότερο ύπνος στα πρώτα χρόνια αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και πως επιθυμούσε να κατανοήσει αν παιδιά που κοιμούνται λιγότερο καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες.

Αν και η έρευνα ανακάλυψε σχέση, δεν απέδειξε ότι είναι αιτιατή.

Το μήνυμα της έρευνας είναι ότι παιδιά που κοιμούνται λιγότερες ώρες, ενδεχομένως καταναλώνουν πολλές θερμίδες. Αν και χρειάζεται νέα έρευνα, είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να είναι ενήμεροι οι γονείς, κατέληξε η Fisher.

 

Πηγές: ‘International Journal of Obesity.’

 

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>