Τα παιδιά της πόλης εμφανίζουν περισσότερες τροφικές αλλεργίες

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Northwestern υποστηρίζει ότι τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει στην επαρχία διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν τροφικές αλλεργίες, συγκριτικά με τα παιδιά που ζουν στην πόλη.

 Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι παράγοντες του περιβάλλοντος στην πόλη προδιαθέτουν στην εκδήλωση τροφικών αλλεργιών, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα παιδιά της επαρχίας εκτίθενται νωρίς σε πλήθος βακτηρίων που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Η έρευνα έγινε σε 38.465 παιδιά κάτω των 18 ετών και διαπιστώθηκε ότι στα αστικά κέντρα το 9,8% των παιδιών είχε τροφικές αλλεργίες, ενώ στην επαρχία το 6,2%.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι για πρώτη φορά διαπίστωσαν πως η πυκνότητα του πληθυσμού σε μια περιοχή σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης αλλεργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλεργία στα φιστίκια ήταν δυο φορές πιο συχνή στα παιδιά της πόλης, από εκείνα της επαρχίας και η αλλεργία στα θαλασσινά περισσότερο από δυο φορές πιο συχνή, αντίστοιχα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>