Sunday , July 13 2014
Breaking News
Home / ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ / Εξέταση σπερματικού υγρού για τη διάγνωση του καρκίνου στον προστάτη

Εξέταση σπερματικού υγρού για τη διάγνωση του καρκίνου στον προστάτη

  • Tweet

Εξέταση σπερματικού υγρούΕρευνητές ανακάλυψαν ότι αυξημένα επίπεδα microRNAs, στο σπερματικό υγρό, είναι ακριβή στον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη.

Νέα έρευνα, ανακάλυψε βιοδείκτες στο σπερματικό υγρό, που μπορούν να βελτιώσουν ενδεχομένως την ακρίβεια της διάγνωσης του καρκίνου στον προστάτη.

Ο καρκίνος του προστάτη, επί του παρόντος εντοπίζεται με τη χρήση της εξέτασης PSA. Ενώ το τεστ είναι πολύ ευαίσθητο δεν είναι πολύ εξειδικευμένο για τον καρκίνο του προστάτη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υπερδιάγνωση και μη απαραίτητες διαδικασίες.

Ο ερευνητής Dr. Luke Selth, του Prostate Cancer Foundation στις ΗΠΑ δήλωσε ότι οι βιοδείκτες που να μπορούν να εντοπίζουν με ακρίβεια τον καρκίνο του προστάτη σε πρώιμο στάδιο και να εντοπίζουν επιθετικούς όγκους χρειάζονται επειγόντως για τη βελτίωση της περίθαλψης.

Σε νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Endocrine-Related Cancer’’, ερευνητές ανέλυσαν δείγματα σπερματικού υγρού 60 αντρών.
Ανακάλυψαν ότι αυξημένα επίπεδα microRNAs, ήταν ακριβή στον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη και θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν τους όγκους χαμηλού και υψηλού βαθμού.

Είναι σημαντικό, δήλωσε ο Selth, επειδή ως δυνητικό προγνωστικό όπλο θα βοηθά να υποδείξει το πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση και το είδος της αγωγής που απαιτείται.

Ερευνητές δήλωσαν ότι το επόμενο βήμα είναι να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα με μεγαλύτερη έρευνα, αλλά σημείωσαν ότι τα microRNAs μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για κλινική εφαρμογή σε υγρά του σώματος.

 

 

Πηγές: ‘’Endocrine-Related Cancer’’.

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>