Monday , July 18 2016
Breaking News
Home / ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ / Ελλείψεις στη στελέχωση, ασφάλεια και λειτουργικότητα των Εξ. Ιατρείων Καιμακλίου Μ. Μουσιούττας: Ελλείψεις στη στελέχωση, ασφάλεια και λειτουργικότητα των Εξ. Ιατρείων ΚαιμακλίουΜ. Μουσιούττας: Ελλείψεις στη στελέχωση, ασφάλεια και λειτουργικότητα των Εξ. Ιατρείων Καιμακλίου

Ελλείψεις στη στελέχωση, ασφάλεια και λειτουργικότητα των Εξ. Ιατρείων Καιμακλίου Μ. Μουσιούττας: Ελλείψεις στη στελέχωση, ασφάλεια και λειτουργικότητα των Εξ. Ιατρείων ΚαιμακλίουΜ. Μουσιούττας: Ελλείψεις στη στελέχωση, ασφάλεια και λειτουργικότητα των Εξ. Ιατρείων Καιμακλίου

«Πραγματοποίησα την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, επίσκεψη στα Εξωτερικά Ιατρεία Καιμακλίου, μετά από πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν παράπονα για την συνεχή υποβάθμιση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν τα Εξωτερικά Ιατρεία Καιμακλίου». Αυτά αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Γραμματέας και Βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας και προσθέτει:

«Στην περιήγηση μου στον χώρο, συζήτησα τα προβλήματα που υπάρχουν με τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονταν στο ιατρικό κέντρο και διαπίστωσα κενά και ελλείψεις που υπάρχουν σε επίπεδο στελέχωσης, ασφάλειας και λειτουργικότητας του κτιρίου. Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, όπου συζητήσαμε τα θέματα που τους απασχολούν.

Μερικές από τις διαπιστώσεις μου είναι ότι ο χρόνος αναμονής των ασθενών στο ιατρικό κέντρο είναι πολύ μεγάλος, λόγω της υποστελέχωσης του κέντρου. Παράλληλα, φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα αναφορικά με την λειτουργικότητα του κτιρίου, που εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου.

Έχω αποστείλει επιστολή στον  Υπουργό Υγείας κ. Παμπορίδη, όπου ζητώ συνάντηση για να του παραθέσω προσωπικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών Καιμακλίου και Παλλουριώτισσας, ώστε να επιλυθούν το συντομότερο τα πιο σοβαρά.

Θεωρώ ότι ο στυλοβάτης μιας επιτυχημένης Δημόσιας Υγείας, είναι η ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα γιατί η αποτελεσματικότητα της, μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αφού ο παράγοντας της έγκαιρης διάγνωσης των περιστατικών, είναι καταλυτικός για την αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*