Tuesday , August 27 2013
Breaking News
You are here: Home / ΑΡΘΡΑ / Ο εθελοντισμός κάνει καλό στην υγεία

Ο εθελοντισμός κάνει καλό στην υγεία

  • Tweet

Ο εθελοντισμός βελτιώνει την υγεία μας, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές. Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα οι εθελοντές τείνουν να είναι πιο υγιείς και ζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που βοηθούν τακτικά τους άλλους π.χ. τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας τους είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ τους με κάποια εθελοντική εργασία.

Σε μια ανασκόπηση των 40 διεθνών μελετών διαπιστώθηκε ότι η συνήθεια να βοηθάμε τους άλλους συνδέεται με μια θετική επίδραση στην ψυχική μας υγεία, με μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, αλλά και αύξηση της ικανοποίησης που λαμβάνουμε από τη ζωή μας.

Ωστόσο, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν είναι ακόμα απολύτως σίγουροι αν οι υγιείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έχουν το χρόνο και την ενέργεια για να εργαστούν εθελοντικά, ή αν ο εθελοντισμός είναι αυτός που τους βοηθάει να βελτιώσουν πραγματικά την υγεία τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Suzanne Richards, δήλωσε: ”Η έρευνά μας δείχνει ότι ο εθελοντισμός συνδέεται με βελτιώσεις στον τομέα της υγείας, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να διαπιστωθεί αν ο εθελοντισμός είναι στην πραγματικότητα η αιτία”.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι βιολογικοί, οι πολιτιστικοί παράγοντες και οι  κοινωνικοί πόροι που συχνά συνδέονται με καλύτερη υγεία και μακροζωία, σχετίζονται επίσης με την προθυμία των ανθρώπων να εργαστούν εθελοντικά.

”Η πρόκληση τώρα θα είναι να ενθαρρύνουμε ανθρώπους από διαφορετικά  κοινωνικά στρώματα να αναλάβουν εθελοντική δράση, και στη συνέχεια, να εκτιμήσουμε αν προκύπτουν οφέλη γι ‘αυτούς”, λέει η Suzanne Richards.

 

Πηγή : Pathfinder.gr

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Scroll To Top
shared on wplocker.com