Friday , August 23 2013
Breaking News
You are here: Home / ΑΡΘΡΑ / Τι εκφράζουν οι λιγούρες για την υγεία και τον χαρακτήρα σας;

Τι εκφράζουν οι λιγούρες για την υγεία και τον χαρακτήρα σας;

  • Tweet

Οι διατροφικές μας επιθυμίες και οι λιγούρες για κάποιο συγκεκριμένο είδος τροφής, είναι συχνά ένας τρόπος να μας πει το σώμα μας ότι έχει κάποια συγκεκριμένη ανάγκη ή άλλες φορές μπορεί να αποκαλύπτουν πως ακριβώς νιώθουμε. Ανακαλύψτε λοιπόν τι εκφράζουν οι επιθυμίες σας για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητα σας!

Σας αρέσουν τα πικάντικα; Είστε περιπετειώδεις!

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη Αμερικανών ερευνητών, όσοι επιλέγουν «καυτερά φαγητά  είναι πιο περιπετειώδεις σε σχέση με τους υπόλοιπους και αναζητούν έντονες συγκινήσεις. Στη μελέτη των ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έλαβαν εθελοντές (μη καπνιστές), οι οποίοι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να επηρεάζει τη γεύση τους. Στο πλαίσιο του πειράματος, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ειδικό τεστ για να κατατάξουν την προσωπικότητα του καθενός από τους εθελοντές ανάλογα με τις γευστικές του επιλογές. Όσοι από τους συμμετέχοντες συγκέντρωσαν βαθμολογία μεγαλύτερη του μέσου όρου, θεωρούνταν ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, ενώ όσοι είχαν χαμηλότερη του μέσου όρου βαθμολογία, θεωρούνταν λιγότερο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Τα άτομα που είχαν προηγουμένως συγκεντρώσει σκορ κάτω του μέσου όρου στο τεστ, δήλωσαν ότι δεν τους αρέσουν τα πικάντικα πιάτα.

Θέλετε γλυκό; Ίσως είναι θέμα διάθεσης

Η έντονη επιθυμία για γλυκό ορισμένες φορές μπορεί να έχει σχέση με τη διάθεσή μας, αφού συνήθως οι περισσότεροι όταν δεν νιώθουμε πολύ καλά από πλευράς διάθεσης, θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό. Ακόμα, όταν το σάκχαρο του αίματος είναι χαμηλό, είναι πιθανό ο οργανισμός μας να μας στέλνει το ”σήμα” ότι χρειαζόμαστε κάποια τροφή που μπορεί να απελευθερώσει γρήγορα σάκχαρο στο αίμα. Η επιθυμία για γλυκό στις γυναίκες, μπορεί να οφείλεται και στην έμμηνο ρύση, η οποία σε γενικές γραμμές ανοίγει την όρεξη.  Αν θέλετε κάτι γλυκό επιλέξτε τουλάχιστον κάτι θρεπτικό όπως λ.χ. αποξηραμένα φρούτα ή κάποιο γλυκό που δεν έχει πολλές θερμίδες π.χ. ένα γλυκό του κουταλιού ή ένα παγωτό γρανίτα.

Επιθυμείτε κάτι αλμυρό;  Μάλλον χάσατε ηλεκτρολύτες

Μήπως επιθυμείτε διακαώς ένα σακουλάκι τσιπς; Τα μειωμένα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό, είναι πιθανό να ευθύνονται για τις λιγούρες που ικανοποιούνται με αλμυρά τρόφιμα. Ακόμη η νηστεία ή οι αυστηρές δίαιτες στις οποίες λείπουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έλλειψη μετάλλων (κυρίως μαγνήσιο) και αυτό μπορεί να σας κάνει να έχετε ανάγκη από αλμυρά σνακ. Η επιθυμία για ένα αλμυρό σνακ μπορεί να είναι πιο έντονη και μετά από κάποια επίπονη σωματική προσπάθεια ή μετά την άσκηση. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται το νάτριο και τους ηλεκτρολύτες που έχασε με τον ιδρώτα. Αν έχετε επιθυμία να φάτε κάτι αλμυρό, κάντε το με μέτρο και να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση αλατιού, ιδιαίτερα αν έχετε υπέρταση.

Θέλετε να μασάτε συνέχεια παγάκια; Μπορεί να έχετε αναιμία

Γνωρίζετε ότι αν θέλετε να τρώτε παγάκια, αυτή η επιθυμία σας μπορεί να αποτελεί  ένδειξη αναιμίας; Πράγματι ορισμένοι άνθρωποι που έχουν αναιμία, θέλουν να τρώνε συνέχεια παγάκια! Αν έχετε και εσείς αυτήν την τάση, ίσως θα ήταν καλό να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σας. Η έλλειψη σιδήρου ορισμένες φορές μπορεί να επιφέρει κάποιες αλλοιώσεις στους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας ή να προκαλέσει αίσθημα καύσου στην περιοχή, με αποτέλεσμα να σας κάνει να αναζητήσετε λίγη δροσιά.

Πηγή.Pathfinder.gr

  • Tweet

About GEORGIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Scroll To Top
shared on wplocker.com