Monday , August 26 2013
Breaking News
You are here: Home / ΑΡΘΡΑ / Λύσεις για την αφόρητη ζέστη το βράδυ

Λύσεις για την αφόρητη ζέστη το βράδυ

  • Tweet

Μήπως κάθε βράδυ ξυπνάτε συχνά μέσα στον ιδρώτα και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε από τη ζέστη; Μην επιτρέψετε στις υψηλές θερμοκρασίες να χαλάσουν τον ύπνο σας. Ανακαλύψτε 5 απλούς τρόπους για να κοιμηθείτε χωρίς να ιδρώνετε.

Στρώστε ένα δροσερό κρεβάτι για ύπνο

Χρησιμοποιείτε σεντόνια από δροσερά υφάσματα, όπως είναι τα βαμβακερά ή βαμβακερά με πολυεστέρα. Αν χρησιμοποιείτε μεγάλα μαξιλάρια μπορεί να νιώθετε το κεφάλι σας ζεστό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαξιλαροθήκες από σατέν ή από κάποιο μαλακό βαμβακερό ύφασμα για περισσότερη δροσιά. Αλλάζετε συχνά την πλευρά του μαξιλαριού ώστε να το νιώθετε πιο δροσερό.

Φάτε σωστά στη ζέστη

Αποφύγετε τα βαριά και τα λιπαρά γεύματα μερικές ώρες πριν κοιμηθείτε. Επίσης μην καταναλώνετε ποτά που περιέχουν καφεΐνη ή αλκοόλ πριν τον ύπνο. Η καφεΐνη αυξάνει την πίεση του αίματος και μπορεί να σας κάνει να νιώθετε το σώμα σας θερμότερο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το αλκοόλ.

Κρατήστε το υπνοδωμάτιο δροσερό

Φυσικά ο κλιματισμός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να κοιμηθείτε στη δροσιά, αλλά αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να κοιμάστε με κλιματισμό μια εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα και να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα, έτσι ώστε να πέσει κάπως η θερμοκρασία του δωματίου. Πολύ αποτελεσματικοί είναι και οι ανεμιστήρες οροφής που διαχέουν ομοιόμορφα τον αέρα στο χώρο. Έχετε ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό αναμεμειγμένο με λίγο οινόπνευμα στο κομοδίνο σας. Αν ξυπνήσετε από τη ζέστη ψεκάστε τα χέρια και τα πόδια σας. Το νερό με το οινόπνευμα θα εξατμιστεί γρήγορα από το δέρμα σας και θα σας δροσίσει.

Φορέστε τα κατάλληλα υφάσματα

Φορέστε εσώρουχα από ελαφρύ βαμβακερό ύφασμα που θα απορροφά τον ιδρώτα απομακρύνοντας τον από το σώμα σας, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε άνετα όλη τη νύχτα. Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, όταν έχει ζέστη είναι καλύτερο να φοράτε κάτι ελαφρύ στον ύπνο σας, σε σχέση με το να μην φοράτε τίποτα.

Φτάστε στα …άκρα

Επειδή η θερμότητα διαφεύγει πρώτα μέσα από τα άκρα, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κοιμηθείτε χωρίς να ζεσταίνεστε. Κρατήστε τα πόδια σας γυμνά και μην τα καλύπτετε με κάποιο σεντόνι. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε έχοντας βρέξει προηγουμένως λίγο το κεφάλι σας. Καθώς το νερό εξατμίζεται θα νιώθετε κάποια δροσιά.

 

Πηγή.Pathfinder.gr

  • Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Scroll To Top
shared on wplocker.com